Cookie Blog Icon RSS


  • Baba si Savarina

    15th ianuarie 2016

    header

     N-am avut niciodata o mare simpatie pentru savarine. De fapt, nu-mi amintesc o ocazie in care sa fi mers la cofetarie si sa cer savarina (nu ma intrebati despre cate cremsnituri sau sarlote cu ciocolata mi-au trecut pe sub mustati). Dar frunzarind prin niste retete impreuna cu echipa ca sa ne mai punem la curent cu una-alta, am dat peste o reteta de Baba au rhum (verisoara de la Paris a Savarinei) dar facuta la borcan. Mana destinului, mi-am zis, cu gandul ca a venit vremea sa ma imprietenesc cu desertul siropos.


  • Brownie Cheesecake

    18th mai 2015

    Brownie 4

    Timeline-ul acestei postari incepe pe 1 decembrie 2014 cand am am mancat o tava intreaga via Instagram. Lumea a cerut reteta, eu am promis ca o pun. Asa ca, de Paste, cand am fost din nou la tara, am facut-o, am pozat-o si de atunci se uita la mine cu repros cand o mut de pe un to do list pe altul. De ce o mut de pe un to do list pe altul ar face obiectul unui roman fluviu dar inca ma mai gandesc daca sa plictisesc audienta cu povesti din viata mea de antreprenor.

     

    Revenind la brownie, nu pot sa va explic cat de buna este, trebuie musai sa o incercati pe burtile voastre (e drept ca trebuie sa va placa si ciocolata). Am prieteni, nu dam nume, care au facut mini obsesii pentru ea si carora le dedic postarea de fata (va stiti voi care :P).

     

     


  • Pasca

    10th aprilie 2015

    In ultimele 6 luni toate pregatirile mele de sarbatori au inceput cu 2 luni inainte: prin noiembrie faceam cozonaci de Craciun, in ianuarie faceam planuri de 8 martie si prin februarie ma imprieteneam cu iepurii si faceam Pasca.

    Asta nu inseamna ca in ajun de Craciun nu eram prin magazine in cautare de cadouri sau ca azi va scriu stand linistita la o cafea iar ouale mele sunt vopsite, drobul facut si pasca la cuptor. Singurul avantaj la a intra prematur in pregatiri e ca te bucuri cumva de atmosfera de sarbatoare de doua ori :). Si ca am mancat Pasca de doua ori :D. Pentru mine, Pasca e dulce si cu multa umplutura si era nelipsita la masa de Paste (e drept, venea insotita de ruda ei mai saraca, cu branza de burduf, insa eu n-aveam ochi decat pentru cea dulce). Asa ca asta e reteta mea favorita - putin aluat de cozonac, muuuuulta branza si niste stafide aruncate la nimereala. 

     

    Va las ca mai am multe de pregatit asa ca va doresc ce-mi doresc si mie: mult spor si Sarbatori Fericite!

     

    Reteta detaliata o gasiti pe site-ul Lidl aici.

     


  • Tiramisu de primavara

    8th martie 2015

     

    De 8 martie m-am gandit la o reteta simpla si rapida ca sa petrecem mai putin timp in bucatarie si mai mult timp bucurandu-ne de o zi frumoasa de primavara.

     

    Reteta detaliata o gasiti pe site-ul Lidl aici.

     


  • Pavlova

    24th februarie 2015

     

    Pentru Dragobete, v-am pregatit o Pavlova si o poveste, ca sa mai treaca timpul cat pregatim bezeaua. Daca va intimideaza bezeaua, trebuie doar sa fiti rabdadori cu ea pentru ca trebuie copta cam o ora jumatate la 100 de grade C si va iesi perfecta.

     

    Cantitatile pentru reteta, le gasiti pe site-ul Lidl, aici.

     


  • Tiramisu

    19th februarie 2015

    Http ---makeagif .com --media -2-07-2015-h 1L0M2

     Am modificat putin o reteta clasica de tiramisu, astfel incat sa pot imparti prajitura si cu prietena viitoare (intre timp proaspata) mamica :).   Sa va explic : un tiramisu ca la mamma lui din Italia are ou crud in compozitie, lucru care il pune pe lista  neagra a deserturilor pe care are voie sa le manance o femeie insarcinata.

      


  • Placinta cu mere

    7th februarie 2015

     

    Reteta asta de placinta cu mere o am de mai multi ani in repertoriu si nu m-a dezamagit niciodata. Ma intorc mereu la ea, mai ales iarna, cand mere sunt inca din belsug sau cand, dupa ce infrunt o zi friguroasa as vrea ceva sa ma incalzeasca pana la suflet. Si exact asta face placinta asta, este foarte buna rece dar e minunata calda si iti umple casa de miros de mar copt si scortisoara.

     

    Reteta completa o gasiti pe site-ul Lidl aici si daca vreti sa va distrati, ma puteti urmari cum o pregatesc:

     


  • Charlotte Russe cu fructe exotice

    13th ianuarie 2015

     

    Sarlota_fructe

    Am scris si rescris de multe ori inceputul de la postarea de fata, osciland intre extreme: de la extrem de pompos si lacrimogen la extrem de scurt si la obiect. Dar concluzia e una singura: mi-a fost extrem de dor sa scriu pe blog.

     

    In ultimul an mi s-au intamplat atatea lucruri despre care am gandit "ce dragut ar fi sa scriu despre asta pe blog" incat, cred ca explodam daca mai amanam mult. Declarativ n-am avut niciun moment in care sa spun clar si fara drum de intors ca nu o sa mai scriu niciodata pe blog. Insa, in adancul sufletului, dupa ce a trecut un an de la ultima postare si tot nu reusisem sa scriu ceva, resemnarea si autoconsolarea de genul "ai atata treaba, cand sa o mai faci si pe asta" pareau sa se fi cronicizat.


  • Prajitura cu prune si piersici si cu o scurta dare de seama

    25th septembrie 2013

    IMG_0857

     

    Week-end-ul trecut am fost in locul magic, unde, pentru ca nu avem 3G decat in anumite colturi ale gradinii si la TV se prind doar 4 canale din care doua cu niste pureci foarte optzecisti, mai si gatesc. Cum mesele principale sunt de genul  orice la gratar, bucataria imi ramane mie pentru salate si desert. De multe ori, cad in capcana reconfortanta si cremoasa a unui cheesecake (care, zau, nu se demodeaza niciodata) insa acum aveam nevoie de ceva mai potrivit pentru cafeaua de dimineata, la care eu e musai sa am ceva dulce.

    N-am pornit la drum asa cu mana goala ci cu o punga de prune, ceva piersici tomnatece de supermarket si Good Food de septembrie de unde am cules reteta asta si am mai adaptat-o la propria camara si gusturi.


  • Pavlova

    16th iunie 2013

    pavlova

    Desertul asta e ca o zi frumoasa de vara si m-a facut pe mine sa inteleg rostul bezelelor pe lumea asta. Din ce am observat eu, prin prisma noii mele profesii, e ca bezelele sunt in categoria in care ori le iubesti ori nu. Eu sunt mai degraba in ultima categorie desi am mai poftit la bezele la viata mea, mai ales in Portugalia, unde vitrinele cofetariilor erau pline ochi cu bezele mari cat capul meu.

    E adevarat ca de cand le-am descoperit pe cele cu interior moale si caramelos (adica nu e obligatoriu sa fie fainoase si seci cum mi le aminteam eu) m-am mai imbunat fata de ele iar de convertit m-am convertit odata cu prima lingurita din pavlova aici de fata.

Calendar comenzi


latest posts

Mai multe

latest comments

Archive