Cookie Blog Icon RSS

Baked Alaska

vineri, 31 august 2018

 

Ultima zi calendaristica de vara si ultima reteta cu inghetata. E una putin mai tehnica pentru ca aveti nevoie de un termometru dar credeti0ma ca merita tot efortul. Sub bezeaua pufoasa cu gust de marshmallow prajit la foc de tabara se ascunde un bulgare de inghetata, un minunat contrast de texturi si gusturi care va face sosirea toamnei ceva mai dulce.

 

baked alaska

 

Pentru formele de inghetata aveti nevoie de:

-          Forme individuale de silicon (de cupcakes de exemplu)

-          Inghetata Catre d'Or Coco Choco

Pentru bezea aveti nevoie de:

-          75 g albus

-          150 g zahar

-          50 g apa

-          Un termometru digital cu sonda

Procedeu:

  1. Umpleti formele de silicon cu ingetata si puneti-le inapoi la congelator minim 6 ore sau peste noapte
  2. Pentru bezea, puneti albusurile intr-un bol de mixer (preferabil mixer cu support pentru ca e aproape imposibil sa tineti si de bol si sa turnati si siropul).  Intr-o cratita incapatoare puneti zaharul impreuna cu apa si puneti pe foc. Masurati temperatura siropului cu termometru si cand acesta indica 115 grade Celsius, luati de pe foc si turnati peste albusul batut putin spuma in prealabil.  Turnati in fir subtire, in timp ce mixerul bate continuu.
  3. Cand ati incorporat tot siropul puteti bate bezeaua inca cateva minute ca sa se raceasca putin.
  4. Puneti bezeaua intr-un pos cu dui si decorati portiile individuale de inghetata. Sau luati o lingura/o spatula si intindeti bezeaua peste inghetata, idea este sa creati un dom.
  5. Prajiti putin bezeaua folosind o torta. Daca nu aveti torta, puteti incinge cuptorul la maxim si sa introduceti prajiturile un minut, cat sa se rumeneasca putin bezeaua. Eu prefer torta pentru ca e mai putin riscant sa topesc inghetata.

 

 

[Reteta sponsorizata]


Written by CookieJar at 10:18

comments powered by Disqus

Calendar comenzi


latest posts

latest comments

Archive